Home Nieuws Israël’s nieuwste propagandawapen: buitenlandstudenten

Israël’s nieuwste propagandawapen: buitenlandstudenten

Israëlische studenten die naar het buitenland gaan, krijgen diplomatietraining om het Israëlische beleid in het buitenland te verdedigen.
De publieke diplomatie training, beter bekend als Hasbara, zal verplicht worden gesteld voor studenten om het negatieve imago van Israël in het buitenland tegen te gaan.

Advertentie

De eerste studenten die naar Duitsland, China en Frankrijk gaan reizen om hun hoger onderwijs te volgen zijn al begonnen met de training, volgens de Israëlische krant Ynet.

“Tot nu toe hebben we geleerd over het Israëlisch-Palestijnse conflict, over de Arabische landen en de grenzen van Israël. Ze hebben ons uitgelegd dat het belangrijk is om een goede eerste indruk achter te laten. We kregen video’s te zien hoe er over Israël wordt gedacht door de wereld heen”, zegt Osher Anijar, een Israëlische student die naar Duitsland zal gaan als onderdeel van een uitwisselingsprogramma.

De jonge Israëli’s zullen ten minste 10 uur training krijgen, ook wanneer ze naar het buitenland gaan om deel te nemen aan internationale wedstrijden. De trainingen verschillen per land van bestemming en zijn dus op maat gemaakt.

Hadara Rosenblum, de nationale coördinator van het “youth leadership initiative” verklaarde tegenover de krant: “De beslissing werd genomen na Protective Edge, toen studenten bevraagd werden over wat er in Israël gebeurde en wat er in Jeruzalem aan de hand was”.

“Ze werden bevraagd over de beveiligingsbarrière [sic:apartheidsmuur] en de grens van het land. Aan het eind van de dag zullen de studenten die naar het buitenland vliegen, Israël vertegenwoordigen en een belangrijke taak verrichten in de Israëlische Hasbara, soms zonder het te weten. Het is dus belangrijk dat ze hier vertrekken met de nodige kennis, zodat ze om kunnen gaan met moeilijke vragen”.


Waardeer je ons vrijwilligerswerk en wil je het medium DutchTurks.nl helpen groeien? Overweeg dan een kleine gift op NL66 INGB0006 1823 88 ten name van Stichting DutchTurks (Swift/BIC: INGBNL2A).