Home Nieuws Israëlische Staat schort persvrijheid op en wil Al Jazeera sluiten na kritische...

Israëlische Staat schort persvrijheid op en wil Al Jazeera sluiten na kritische berichtgeving

De Israëlische Staat heeft besloten om de kritische omroep Al Jazeera te sluiten en haar journalisten te verbannen. Dat kondigt de minister van Communicatie van de Apartheidsstaat aan, meldt Al Jazeera.

Advertentie

Het Israëlisch besluit om de kritische zender te censureren heeft betrekking op zowel de Arabische als Engelstalige zenders van de omroep.

Israël gaat daarnaast de perskaarten van Al Jazeera journalisten intrekken en de kantoren in Jeruzalem sluiten. Het Israëlische besluit werd op zondag bekendgemaakt tijdens een persconferentie waar Al Jazeera niet toegelaten werd.

Het Netanyahu-regime moet nog wel reageren op het verzoek van de Communicatie-minister om de persvrijheid in te perken. Volgens Al Jazeera moeten ook de kabel- en satelliet-signalen eraan geloven.

Volgens het Netanyahu-regime zou Al Jazeera “Oproepen tot geweld” omdat het de protesten tegen de illegale sluiting van de Al-Aqsa in beeld bracht, iets wat westerse media geheel vanuit het Israëlische perspectief belichtten.

De Israëlische Staat is niet het enige land dat Al Jazeera als een doorn in het oog beschouwt. Ook Saudi Arabië , Jordanië en de Verenigde Arabische Emiraten hebben Al Jazeera gesloten als onderdeel van sancties tegen Qatar. Het Sisi-regime in Egypte blokkeerde Al Jazeera jaren geleden al. Turkije staat samen met Iran Qatar bij in het conflict met Israël en haar Arabische bondgenoten.

Het Israëlisch besluit om Al Jazeera te sluiten komt ruim een half jaar nadat de omroep The Lobby publiceerde na diepgravend onderzoek in Groot-Brittannië, over de invloed van en de rol van de Israëlische lobby bij het plotten tegen Britse parlementsleden.

Vorig artikelToerisme trekt aan, Kamer wil aangepast reisadvies voor Turkije
Volgend artikelAmerikaanse inlichtingendienst CIA wil af van president Maduro in olierijk Venezuela