Home Nieuws Israëlische soldaten executeren twee jongeren (14-22) in vluchtelingenkampen

Israëlische soldaten executeren twee jongeren (14-22) in vluchtelingenkampen

Mustafa Aslan
Photo Ma’an News: Mustafa Aslan (22) voordat hij overleed

Een 22 jarige Palestijnse jongen is bezweken aan zijn verwondingen die hij opgelopen heeft tijdens een Israëlische inval in het Qalandiya vluchtelingenkamp ten zuiden van Ramallah, waarmee hij het tweede dodelijke slachtoffer sinds vanochtend is, die is geëxecuteerd door het Israëlische bezettingsleger. Eerder al werd de 14 jarige Mahmoud  Dudeen geëxecuteerd door de soldaten.

Advertentie

Israël valt vluchtelingenkampen binnen
Mostafa Hosni Aslan is in zijn hoofd geschoten door de Israëlische troepen die het vluchtelingenkamp invielen op vrijdagochtend voor zonsopgang. Nadat hij werd vervoerd naar het regeringsziekenhuis in Ramallah, werd hij vervolgens vervoerd naar het Hadassah ziekenhuis in Jeruzalem eerder op de dag, waar hij aan zijn dodelijke verwondingen bezweek.

Mahmut Dudeen
Vrienden van Mahmud Dudeen (14) kijken hoe hij opgebaard ligt

“Jongeren gooiden stenen naar de soldaten”
Zijn dood werd aangekondigd in het vluchtelingenkamp Qalandiya, slechts uren nadat er werd aangekondigd dat hij was verwond, niet vermoord, wat leidde tot een staat van shock in het kamp. Bewoners van het kamp gaven aan dat de jongeren stenen en gebroken flessen naar de Israëlische bezettingstroepen aan het gooien waren toen ze het kamp bestormden, wat tot gewelddadige confrontaties leidde.

Twee andere Palestijnen werden ook verwond door de Israëlische soldaten, waarvan één in de buik en één in zijn zij.