Home Nieuws Israëlische soldaten bestormen Palestijnse akkers en nemen tractoren in beslag

Israëlische soldaten bestormen Palestijnse akkers en nemen tractoren in beslag

Jenin tractor
Photo Ma’an

Israëlische soldaten hebben op maandagmiddag 8 tractoren in beslag genomen die toebehoorden aan Palestijnse boeren in de Al-Yamun en Kafr Than gebieden in Marj Ibn Amer in Jenin [Westelijke Jordaanoever/Palestina].

Advertentie

Palestijnen gemolesteerd
Getuigen van één van de families vertelde het persbureau Ma’an dat Israëlische soldaten de akkers waren opgestormd en de tractoren in beslag namen. Ze vielen tegelijkertijd een aantal boeren aan die protest aantekenden tegen de inbeslagname van hun bezit.

Valse claims Israëlische soldaten
De tractoren zijn meegenomen naar een Israëlische militaire basis op Palestijns grondgebied in Nablus, claimend dat de voertuigen ongeregistreerd zouden zijn, terwijl de families bezwaar aantekenden en stelden dat ze legaal waren en de benodigde papieren ook konden overleggen.

Systematisch gepest kolonisten en soldaten
Het wordt de Palestijnen door het Israëlische leger en de kolonisten systematisch onmogelijk gemaakt om landbouw te bedrijven op hun eigen akker in Palestina. Onlangs werden er nog honderden olijfbomen in brand gestoken door kolonisten, die het land op termijn willen toevoegen aan hun nederzetting.