Home Nieuws Israëlische rabbijnen prijzen Hitler, roemen nazi-ideologie als ‘100% correct’ en beschouwen niet-joden...

Israëlische rabbijnen prijzen Hitler, roemen nazi-ideologie als ‘100% correct’ en beschouwen niet-joden als untermenschen

De Israëlische nieuwszender Channel 13 publiceerde afgelopen week beelden van rabbijnen die lesgeven aan een militaire voorbereidingsacademie in de illegale joodse nederzetting Eli op de Westelijke Jordaanoever, waarop te zien is hoe ze Hitler en de nazi-ideologie prijzen. De leerlingen die door deze rabbijnen worden opgeleid worden voorbereid op hun diensttijd in het Israëlisch leger. Ze leren onder andere dat niet-joden minder dan mensen zijn en bestaan om joden te dienen.

Advertentie

Op de Bnei David academie noemden rabbijnen Hitler’s nazi-ideologie “100% correct”, maar bekritiseerden het omdat het volgens hen niet toegepast zou zijn op de juiste bevolkingsgroep. Volgens de rabbijnen zouden de joden het superieure ras zijn en de niet-joden de ‘Untermenschen’.

Het item is volledig ondertiteld door de joodse journalist David Sheen.

Last night Channel 13 news revealed recordings of instructors at a top Israeli religious academy. In the first half, the head of the seminary pines for the return of slavery – said to be the natural order – because Arabs have “genetic problems” and thus they “want to be under occupation”. In the second half, a seminary instructor explains that Hitler was “most righteous” and Nazi ideology was internally consistent, moral, and a cure for Jews whose disease is that they don’t immigrate to Israel. Furthermore, he says, the REAL Holocaust is secularism, pluralism and humanism. These remarks were no slips of the tongue, they were repeated over and over for years, accurately reflecting the agenda of the Jewish Home / Kahane coalition whose leader, the seminary’s patron rabbi, is set to be Israel’s new Education Minister. Welcome to my world.

Geplaatst door David Sheen op Dinsdag 30 april 2019

De opleiders bereiden de jongen mannen aan wie ze lesgeven voor op het Israëlisch leger en hebben nauwe banden met politici op sleutelposities, zoals de extremistische Rabbijn Rafi Peretz, hoofd van de Unie van Rechtse Partijen, die voortgekomen is uit een fusie met de neonazistische Kahanistische partij ‘Joodse kracht’, die de kandidaat voor het Israëlische Ministerie van Onderwijs mogelijk zal aanleveren.

De rabbijnen leren hun leerlingen onder andere dat slavernij moet terugkeren en dat niet-joden of Palestijnen zich gewillig onder het gezag van joden zouden willen scharen. Ook wordt gezegd dat Palestijnen genetisch ondergeschikt zijn en dat racisme niet iets is om je voor te schamen. De holocaust heeft volgens deze rabbijnen plaatsgevonden om de joden een les te leren. De les om pluralisme te laten varen, jezelf te isoleren in de joodse staat en het laten gaan van de diaspora-ziekte. Op de vraag of Hitler goed of fout was, zegt de rabbijn dat “Hitler de meest rechtvaardige persoon” was. “Natuurlijk heeft hij gelijk in ieder woord die hij uitbrengt. In zijn ideologie heeft hij gelijk. ‘Er is een mannelijke wereld die vecht, die omgaat met eer en broederschap van soldaten. En er is de softe, ethisch vrouwelijke wereld die de andere wang toekeert. En wij [nazi’s] geloven dat joden deze erfenis voortzetten, proberen in onze eigen woorden om de wereld van de mensheid te verpesten, en dat is waarom zij de echte vijanden zijn.‘ Welnu, hij [Hitler] heeft 100% gelijk, los van het feit dat hij aan de verkeerde kant stond.” Radler zelf ontkent niet dat hij Hitler prees maar zegt in een reactie dat zijn woorden uit context zijn gehaald.

De opmerkingen van deze opleiders zijn geen op zichzelf staande uitspraken. Rabbijn Dov Lior uit de illegale joodse nederzetting Kiryat Arba, die Israëlische politie-rekruten traint, onderschrijft het boek Torat Hamelech, waarin wordt gepleit voor het vermoorden van niet-joodse baby’s omdat ze volgens hen op zullen groeien om hen kwaad te berokkenen. De auteurs van het boek komen uit de Od Yosef Chai Yesiva in de Yitzhar nederzetting, een nederzetting die financiële steun kreeg uit het Jared Kushner familie fonds. Jared Kushner is de schoonzoon en speciaal adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump. Een andere rabbijn die er een alternatieve kijk op nahoudt is de inmiddels overleden voormalige Sefardische opperrabbijn Ovadia Yosef, die de holocaust als een goddelijke straf voor zondaars acht en gelooft dat niet-joden, die hij beschouwd als ezels, bestaan om joden te dienen. De latere Israëlische opperrabbijn Eyal Krim vond het toegestaan dat Israëlische soldaten Arabische vrouwen verkrachten om het moraal van het leger te verhogen. Gewonde Palestijnen zijn volgens hem geen mensen, maar beesten die geëxecuteerd dienen te worden. Krim vond ook dat het nieuwe testament en het christendom een vorm van afgoderij is en zei dat “Als een jood een kopie van het Nieuwe Testament vindt, dan dient hij het te verbranden en te behandelen met extreme wreedheid. Die actie is goed en rechtmatig omdat de christelijke doctrine wordt beschouwd als afgoderij en schadelijk voor de wereld.

Mondoweiss/DutchTurks