Home Nieuws Israëlische rabbijn: “Wij gaan Irak, Turkije en Iran veroveren”

Israëlische rabbijn: “Wij gaan Irak, Turkije en Iran veroveren”

Vanaf 4:30 minuten: “Wij gaan Irak, Turkije veroveren… we komen ook toe aan Iran”

Advertentie

Rabbijn Yisrael Ariel, lid van de gereconstitueerde raad van joodse wijsgeren die zichzelf de “Nascent Sanhedrin” noemen, beschuldigde op een bijeenkomst in Jeruzalem op 9 september de paus en andere wereldleiders van misdaden tegen het joodse volk.

De veertigtal mensen die op de bijeenkomst afkwamen luisterden drie uur lang naar een betoog over “Wereldleiders die een genocide op de joden plotten” en oproepen tot het plegen van een genocide op moslims, christenen en andere niet-joden.

De meest extreme uitspraken kwamen van de hoofd van de Sanhedrin, rabbijn Yisrael Ariel, die een beroep deed op de 12e eeuwse wijsgeer Maimonides, dat “Het joodse volk geboden wordt om niet-joden te doden die het christendom en de islam niet verlaten om te leven onder joodse wetten”.

“U zegt: ‘Ik roep jullie aan in vrede.’ Als ze de vlag [van overgave] hijsen en zeggen: ‘Vanaf nu is er geen christendom en geen islam meer,’ de moskeeën en de christelijke torens en hun kruizen komen naar beneden, ‘vanaf nu volgen we de zeven Noachidische wetten,'” zei de rabbijn in zijn speech.

Ariel vervolgde met de suggestie dat joden ook de Amerikaanse president Obama zouden moeten doden:
“Daarom zegt Maimonides ‘Als je een persoon in de straat tegenkomt die niet de zeven wetten volgt’ – is dit wat hij zegt – ‘als we de kracht hebben, moet je hem doden’. ‘Als je Obama op straat te pakken krijgt en je weet dat hij niet de zeven wetten volgt, etc’.”

Toen een toeschouwer om verduidelijking vroeg of dit een gebod was, antwoordde hij bevestigend: “Jij bent bevolen om hem te doden, des te sneller, des te beter”.

Ariel gelooft dat “Het land van Israël” aan hen toebehoort en vindt dat joden recht hebben op stukken grond van Syrië, Irak, Egypte, Palestina, Jordanië, Saudi-Arabië, Turkije en Koeweit. De rabbijn is voorstander van de vernietiging van Palestina en roemde de Amerikaanse-Israëlische jood Baruch Goldstein die in 1994 29 Palestijnen doodschoot in een moskee in Hebron.

Met dank aan Electronic Intifada en David Sheen.