Home Nieuws Israëlische joden verkleed als Palestijnen zetten aan tot geweld

Israëlische joden verkleed als Palestijnen zetten aan tot geweld

Een correspondent van Reuters was getuige van Israëlische undercover agenten vermomd als Palestijnse jeugd die aanzetten tot geweld. Hij heeft videobewijs van het voorval.

Advertentie

Luke Baker Tweette: “Beelden uit Ramallah laat undercover Israëlische politieagenten zien die stenen gooien naar Israëlische soldaten en Palestijnse jongeren aanmoedigen hetzelfde te doen”.

Het lijkt een manier van het Israëlisch bezettingsleger om onschuldige Palestijnse jongeren, die vatbaar zijn voor opruiing, voor langere tijd op te kunnen sluiten.

Het Israëlisch veiligheidskabinet besloot onlangs om strengere straffen toe te passen bij hen die veroordeeld worden voor het gooien van steentjes of brandbommen naar de politie, inclusief minderjarigen en hun ouders.

“Het Israëlische kabinet heeft besloten om minimumstraffen in te stellen van vier jaar cel voor volwassenen die veroordeeld worden voor het gooien van brandbommen, steentjes of andere objecten, met een maximum celstraf van 20 jaar,” zei Netanyahu bij het passeren van de wet.