Home Nieuws Israëlisch leger slaat vredige Kerstmars neer in Bethlehem

Israëlisch leger slaat vredige Kerstmars neer in Bethlehem

Israëlische troepen hebben vandaag een vreedzame mars waarin wordt opgeroepen tot “Kerstmis zonder bezetting in Bethlehem” hardhandig onderdrukt. Dat meldt het Palestijnse Ma’an nieuwsagentschap.

Demonstranten marcheerden naar de Israëlische militaire controlepost in het noorden van Bethlehem om Kerstmis te vieren en geschenken uit te delen aan kinderen in het gebied. Betogers hielden borden omhoog met de tekst: “Jezus kwam met een boodschap van: vrede, vrijheid en rechtvaardigheid” en “We willen Kerstmis zonder bezetting.”
Israëlische troepen verhinderden de demonstranten, waarvan sommigen verkleed als de kerstman, om de controlepost te bereiken en vuurden traangasgranaten af op de vreedzame demonstranten.

Meerdere mensen zijn medisch behandeld ter plaatse na het inhaleren van traangas.

Mazen al-Azza, een activist van het “Palestijnse Nationale Initiatief” vertelde Ma’an nieuws dat de mars een vreedzame kerstboodschap had, maar dat “Israëlische soldaten hun kans niet onbenut lieten om journalisten en vreedzame demonstranten te onderdrukken”.

De oude Palestijnse stad die de geboorteplaats van Jezus Christus is, wordt nu omringd door illegale Israëlische nederzettingen aan alle kanten. Bethlehem is ook afgesneden van Jeruzalem, historisch haar zusterstad, door Israel’s scheidingsmuur, die langs de noordelijke kant van de stad loopt.

Meer foto’s.

Video-oproep beëindig steun aan Israël