Home Nieuws Israëlisch bezettingsleger bombardeert tv-station tot puin

[VIDEO] Israëlisch bezettingsleger bombardeert tv-station tot puin

Het Israëlisch bezettingsleger heeft maandag het tv-station Al Aqsa in de belegerde Gaza-strook gebombardeerd. Naar verluidt zou het tv-station vooraf op de hoogte zijn gebracht van het naderend bombardement.

Advertentie

Het tv-station wordt gelieerd aan de Palestijnse organisatie Hamas, die de Gazastrook sinds 2007 bestuurt en zich sindsdien meermaals heeft moeten verdedigen tegen brute militaire agressie op de smalle kustenclave. Israël houdt sinds datzelfde jaar samen met Egypte een illegale internationale blokkade van de kuststrook in stand, waarmee effectief 1.8 miljoen Palestijnen gevangen zitten in het grootste concentratiekamp van onze tijd.

Het bombardement op Al Aqsa TV volgt nadat het Israëlisch leger op Hamas stuitte op het moment dat ze de Gaza-strook probeerden te infiltreren, op zoek naar inlichtingen. Zeven Palestijnen kwamen bij het daarop volgend vuurgevecht om het leven, terwijl de Israëlische luchtmacht de terugtrekkende Israëlische militairen dekking gaven. Zeker één Israëlische officier werd gedood bij de infiltratiepoging van Gaza.

De Palestijnse organisatie Hamas wordt door Israël, de VS en de EU als een terroristische organisatie beschouwd. Turkije, Rusland en China beschouwen Hamas niet als een terroristische organisatie.