Home Nieuws Israëlisch bezettingsleger bombardeert Turks persbureau

Israëlisch bezettingsleger bombardeert Turks persbureau

Het Israëlisch bezettingsleger heeft zaterdag een gebouw in Gaza gebombardeerd waar het Turkse persbureau Anadolu Ajansi in is gevestigd. Het gebouw werd door in totaal vijf raketten geraakt. Israël weerde eerder Al Jazeera en bombardeerde Al Aqsa TV en staat in de top van landen die journalisten hebben vermoord. In 2018 werden journalisten Yasser Murtaja en Ahmed Abu Hussein vermoord door het Israëlisch bezettingsleger toen zij verslag deden van de protesten tegen de illegale Israëlische belegering van Gaza.

Advertentie

Wonder boven wonder zijn er bij de aanval op Anadolu Ajansi in Gaza zaterdag geen gewonden of doden gevallen. Turkse en Palestijnse officials hebben de Israëlische agressie veroordeeld.

We veroordelen Israël in de sterkst mogelijke bewoordingen voor het aanvallen van een gebouw in Gaza, waar Anadolu Agency is gesitueerd,” aldus presidentieel woordvoerder Fahrettin Altun. “We roepen alle regeringen die claimen persvrijheid te verdedigen, inclusief @USembassyTurkey, om zich aan te sluiten bij het veroordelen van de Israëlische regering,” sluit Altun af.

De Israëlische aanval vond plaats nadat twee Israëlische soldaten gewond raakten door geweervuur vlakbij het concentratiekamp-hek waarmee Israël de belegering van Gaza al jaren in stand houdt. Zeker twee Palestijnen kwamen om bij andere aanvallen van het Israëlisch leger.

Afgelopen november bombardeerde het Israëlisch bezettingsleger nog het gebouw van Al Aqsa, een tv-station die in Gaza opereert.

Weer een journalist vermoord door bezettingsleger Israël

Israël schiet 21-jarige paramedicus Razan Al Najjar dood