Home Nieuws Israëliërs steken historische kerk in brand

Israëliërs steken historische kerk in brand

Afgelopen week is er in de nacht van woensdag op donderdag brand gesticht in de historische kerk van Tabgha, ook wel bekend als de broodvermenigvuldigingskerk, waar volgens de Bijbelse overlevering Jezus 5.000 mensen voedde met slechts 5 broden en 2 vissen.

Advertentie

Joodse extremisten zouden in het Hebreeuws op de muren van de kerk de zin “Afgodsbeelden zullen worden vernietigd” hebben geschreven met graffitispray. De Evangelische Omroep citeert op haar website het ANP en maakt geen melding van het Hebreeuws of over de vermoedelijke daders van de brandstichting en graffiti. De doorgaans pro-Israël omroep meldt over de brand dat het “uitgebroken” zou zijn en de graffiti “heidense termen” zou bevatten.

De Katholieke kerk verklaarde tegenover Israëlische media dat de brandstichting een voortzetting is van de hetze tegen kerkelijke instellingen van de voorbije jaren en de apathie van de Israëlische regering.

De PLO stelt dat kerken en moskeeën overal in Palestina doelwit zijn van Israëlische terroristen, maar dat ze door hun staat beschermd worden.