Home Nieuws Israël vraagt Libanon vrijlating Arabisch-Israëlische infiltrant

Israël vraagt Libanon vrijlating Arabisch-Israëlische infiltrant

Het Libanese leger heeft een Arabisch-Israëlische burger die door het prikkeldraad had geknipt om de grens met Libanon over te steken gearresteerd, aldus een veiligheidsfunctionaris volgens Al Arabiya.

“Ibrahim Zaydat zou op woensdag Libanon zijn binnengegaan nadat hij bij de Zuidoostelijke sectie van de Libanese grens het prikkeldraad had doorgeknipt en werd ter plekke gearresteerd door het leger”, verklaarde de veiligheidsfunctionaris tegenover het AFP persbureau.

De Libanese functionaris die op voorwaarde van anonimiteit sprak, zei dat het nog steeds niet duidelijk is waarom Zaydat Libanon was binnengekomen.

De VN-vredesmacht in Zuid-Libanon hebben op verzoek van de Israëlische legerleiding aan Libanon gevraagd om hem vrij te laten, zei de bron.

De Libanese autoriteiten ondervragen Zaydat en zullen later aankondigen of ze hem wel of niet vrij zullen laten. Het is zeldzaam voor een Israëlische burger om over te steken naar Libanon.

Libanese herders die dicht bij de grens met Israël dwalen worden vaak gestopt voor verhoor door het Israëlische leger, maar later weer vrijgelaten.