Home Nieuws Israël versnelt landjepik na toetreding Palestina bij VN

Israël versnelt landjepik na toetreding Palestina bij VN

Foto door: AHMAD GHARABLI/AFP/Getty Images

Advertentie

Aansluiting VN is goedegekeurd
De verzoeken die de Palestijnen hebben ingediend om zich aan te sluiten bij dertien internationale conventies zijn door secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties goedgekeurd en geaccepteerd. De Palestijnen die eerder met Israël afspraken hebben gemaakt tot het tijdelijk stopzetten van deze toetredingsverzoeken, in ruil voor de vrijlating van Palestijnse gevangenen, hebben deze drastische stap gezet, nadat Israël de vrijlating van de gevangenen staakte en door bleef gaan met het bouwen van nieuwe nederzettingen op Palestijns land.

Israel versneld landjepik
Israël heeft onderwijl aangekondigd, de nederzettingen die men al heeft in het gestolen Oost-Jeruzalem verder uit te gaan breiden. Ook heeft men aangekondigd de belastinginkomsten die Israël voor de Palestijnse Autoriteit collecteert en onder controle houdt, te zullen bevriezen en toegang tot banken zal beperken. Of de VN hier meteen al uitspraken over zal doen en of men er sancties aan zal verbinden, blijft onduidelijk.

Rechten van het kind
De originele Geneefse Conventies, waar de Palestijnen ook een verzoek voor hebben ingediend, zijn opgesteld in de 19e eeuw onder toezicht van het Zwitserse Internationale Comité van het Rode Kruis en later bijgesteld na de Tweede Wereldoorlog.
Gedurende de decennia erna, zijn er optionele protocollen in het verdrag opgenomen om mee te gaan met een immer veranderende en dynamische wereld en verschrikkingen van de oorlog en de uitwerking op burgers. De verdragen behelzen de Weense Conventie voor diplomatieke relaties, de conventie voor de rechten van het kind, de conventie tegen marteling en de anti-corruptie conventie.