Home Nieuws Israël stuurt voortaan mensen die de bezetting van Palestina niet ondersteunen terug...

Israël stuurt voortaan mensen die de bezetting van Palestina niet ondersteunen terug bij de grens

De Israëlische Staat stuurt voortaan mensen terug bij de grens, die de illegale bezetting van Palestina door Israël niet ondersteunen. Dat meldt de Israëlische krant Haaretz donderdag.

Advertentie

De Israëlische grensbewakingsorganisatie heeft volgens de krant een richtlijn meegekregen om mensen die BDS ondersteunen de toegang tot het land te blokkeren.

Volgens de instructie worden zowel mensen die een volledige boycot van Israël voorstaan, evenals mensen die voor een boycot van producten uit illegale joodse nederzettingen in Palestina zijn.

BDS, wat staat voor Boycot, Desinvestment and Sanctions, wordt door Palestijnse organisaties ingezet als burgerlijk verzet tegen de illegale bezetting van Palestina door de Israëlische Staat en vindt brede steun onder de wereldbevolking.

Met de maatregel treft Israël niet alleen Palestijnen of moslims , maar ook christenen, atheïsten en joden die tegen de illegale bezetting van Palestina zijn en BDS als een legitiem middel zien om daartegen bezwaar aan te tekenen.