Home Nieuws Na Israël-sloofje Haley bedreigt ook Amerikaanse president Trump VN-landen om Jeruzalem-stemming

Na Israël-sloofje Haley bedreigt ook Amerikaanse president Trump VN-landen om Jeruzalem-stemming

Na de bedreiging die de Amerikaanse VN gezant Nikki Haley uitte aan het adres van VN-landen die voor een VN-resolutie willen stemmen die de VS veroordeelt voor haar eenzijdige besluit om Jeruzalem als hoofdstad van israel uit te roepen, heeft ook de Amerikaanse president Trump er een schepje bovenop gedaan. Trump dreigt met financiële sancties.

Advertentie

“Ze ontvangen honderden miljoenen dollars en zelfs miljarden dollars, en ze stemmen tegen ons. Nou, we bekijken deze stemmingen. Laat ze maar tegen ons stemmen. We zullen daar flink mee besparen. Het maakt ons niet uit,” aldus Trump tegenover journalisten in het Witte Huis.

Eerder zei VN-gezant Haley, een overtuigd zionist, die evenals Trump sprak op de AIPAC-lobby: “Donald Trump volgt de stemming nauwgezet en heeft gevraagd om verslag te doen van degenen die tegen ons stemmen. Dank voor jullie aandacht en aarzel niet om contact op te nemen met mijn team voor vragen of opmerkingen. Zoals jullie weten overweegt de Algemene Vergadering een resolutie na president Trump’s recente beslissing over Jeruzalem. Terwijl jullie je stem overwegen, wil ik benadrukken dat de president en de VS deze stemming persoonlijk opvatten”.

De 193-leden tellende Algemene Vergadering van de VN zal donderdag een unieke spoedberaad houden op aanvraag van Turkije en Jemen, nadat een resolutie in de VN-Veiligheidsraad van Egypte om de Jeruzalem-stap van Trump te veroordelen 14 tegen 1 strandde op een Amerikaanse VETO.

Terwijl Amerika alle VN-lidstaten bedreigt via haar vertegenwoordiger Haley en de Amerikaanse president Trump, heeft het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken haar diplomaten in het buitenland verzocht om in de landen waar ze zijn te lobby’en om regeringen op andere gedachten te brengen.