Home Nieuws Israël schiet terreurbeweging PKK te hulp

Israël schiet terreurbeweging PKK te hulp

De Israëlische Staat heeft bij monde van de plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotovely laten doorschemeren dat het de terroristische organisatie PKK onder het mom van ‘Hulp aan de Koerden’ assisteert in het noordoosten van Syrië. De PKK vermoordt al decennia andersdenkende Koerden en critici binnen de terreurgroep. 

Hotovely zegt dat Israël meerdere verzoeken heeft gekregen voor hulp en zegt dat Israël de PKK langs meerdere kanalen helpt. Pro-Israël media en zionistische lobbygroepen hebben sinds de Turkse operatie tegen de terreurbeweging PKK voornamelijk ingezet op het creëren van valse frames en het gelijkstellen van Koerden aan de Marxistische terreurbeweging PKK.

De houding van Israël is niet nieuw. Israël onderhoudt al decennia discrete contacten met Koerden in de regio, maar heeft de laatste jaren vooral ingezet op het creëren van een etnostaat in het noorden van Syrië dat door de Marxistische terreurbeweging PKK wordt bestierd. Israël in het bijzonder heeft belang bij het opdelen van het Midden Oosten en geeft dit ook openlijk toe. De Israëlische minister van justitie Shaked zei in 2017 dat Israël baat heeft bij het fragmenteren van Syrië en Irak. Israël zou erdoor gediend zijn om daar een marionet-regime van de PKK neer te zetten. Een jaar daarvoor, in 2017, gaf de hooggeplaatste Israëlische Generaal-Majoor Yair Golan ook al toe dat de terreurbeweging PKK het buitenlandbeleid van Israël dient.