Home Nieuws Israël schiet 21-jarige paramedicus Razan Al Najjar dood

Israël schiet 21-jarige paramedicus Razan Al Najjar dood

Soldaten van het Israëlisch bezettingsleger hebben de 21-jarige Palestijnse paramedicus Razan Najjar doodgeschoten in Gaza. Razan behandelde gewonden van de demonstraties tegen de illegale Israëlische bezetting en was herkenbaar als medisch personeel op het moment van de moord.

Advertentie

Palestijnen voeren al weken actie tegen de illegale Israëlische blokkade van Gaza vanaf het land in Israël, vanaf Egypte en de maritieme blokkade door Israël. Ook vragen zij aandacht voor het recht op terugkeer van de bijna 1 miljoen Palestijnen die zijn verdreven door joodse terroristen, toen de staat Israël werd uitgeroepen.

Israël heeft sinds de start van de protesten in Gaza al meer dan 115 mensen gedood en duizenden andere gewond. Alleen al vrijdag raakten meer dan 100 mensen gewond. Razan Najjar, de 21-jarige paramedicus, overleefde haar verwondingen niet nadat ze werd geraakt door een kogen in haar borst. Razan was een vrijwillige paramedicus die gewonden van de demonstraties behandelde.

Uit de joodse gemeenschap klinkt druppelsgewijs kritiek over het optreden van de Israëlische Staat. Één van de meest vocale criticasters van Israël, Norman Finkelstein, is onverbiddelijk wanneer het op Israël aankomt. Volgens Finkelstein proberen de Palestijnen te ontsnappen aan een onleefbare concentratiekamp, waar zelfs het drinkwater voor meer dan 90% is vergiftigd door de blokkade. Zo’n 1 miljoen kinderen, ongeveer de helft van de bevolking in Gaza, worden dagelijks vergiftigd door illegale Israëlische belegering. Finkelstein vreest dat Israël een catastrofe staat te wachten als de, in zijn bewoordingen, ‘satanische staat’, doorgaat op dezelfde voet.