Home Nieuws ‘Israël is een terreurstaat en Netanyahu een terrorist’

‘Israël is een terreurstaat en Netanyahu een terrorist’

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan noemt Israël een terreurstaat, als reactie op opmerkingen van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu over de Turkse militaire operatie tegen de terreurbeweging PKK in Afrin.

Advertentie

Erdogan sprak tijdens een partijcongres van de AK-Partij in Adana, waar hij hard uithaalt naar Netanyahu na zijn opmerkingen over de Turkse Strijdkrachten die in Afrin strijden tegen de terreurbeweging PKK.

Ik hoef de wereld niet te vertellen hoe wreed het Israëlisch leger is. We kunnen zien wat deze terreurstaat doet door simpelweg naar de situatie in Gaza en in Jeruzalem te kijken,” aldus Erdogan.

Erdogan zegt dat Netanyahu geen internationale steun kan krijgen voor zijn acties en herinnert hem aan de door Turkije geïnitieerde VN-resolutie waarbij de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als Israël’s hoofdstad werd verworpen met 128 tegen 9 stemmen.

Israël voert een massamoord uit in Gaza en Netanyahu is een terrorist,” zegt Erdogan.

Zondag bekritiseerde Netanyahu Erdogan nadat de Turkse president de Israëlische wreedheden waarbij 16 Palestijnen zijn gedood veroordeelde. Volgens Netanyahu is het Israëlisch bezettingsleger het meest morele leger in de wereld. Hij beschuldigde de Turkse Strijdkrachten van het bombarderen van burgers.

We zullen Israëlische terreur te allen tijde blijven benoemen via alle platformen,” zegt Erdogan, terwijl hij de Israëlische aanvallen onmenselijk noemt.

Internationale mensenrechtenorganisaties bekritiseren Israël voor het gebruiken van dodelijke munitie op demonstranten, terwijl de VN Secretaris-Generaal Antonio Guterres en EU-woordvoerder Mogherini onderzoek willen naar de oorlogsmisdaden door Israëlische bezettingssoldaten. Israël weigert bij monde van defensieminister Avigdor Lieberman, die in 2015 nog pleitte voor het met een bijl onthoofden van Arabieren die niet loyaal zijn aan Israël.

De Israëlische Staat slokt in strijd met internationale verdragen beetje bij beetje de Palestijnse staat op.

Steun onafhankelijke media

Sabah