Home Nieuws Israël is blij met verkiezing racistische zionist Bolsonaro tot nieuwe president Brazilië

Israël is blij met verkiezing racistische zionist Bolsonaro tot nieuwe president Brazilië

Tot groot genoegen van Israël is de rechtsextremist en zionistische havik Jair Bolsonaro verkozen tot president van Brazilië. Minderheden in het land wachten zware tijden, terwijl Israëlische hardliners extatisch zijn met zijn verkiezing.

Bolsonaro beloofde tijdens zijn campagne dat zijn eerste staatsbezoek aan Israël zal zijn. Hij beschouwt het land waar Apartheid tot in de vezels van de staatsinstituten is doorgedrongen, als een voorbeeld voor hoe het in andere landen moet. Zo heeft hij beloofd dat hij de beschermde status van reservaten in Brazilië zal opheffen en boeren zal bewapenen. Velen vrezen dat dit het einde zal betekenen voor de inheemse bevolking van Brazilië.

Oud-militair Bolsonaro staat bekend als een racistische, homo- en vrouwenhatende hardliner, die geliefd is bij zijn achterban, omdat hij de dictatuur weer terugbrengt. Dat hij een man van onorthodoxe, noem het gerust ondemocratische, maatregelen is, blijkt uit het feit dat hij in het verleden opperde om arme mensen te steriliseren om chaos te vermijden. Zijn aanhangers staan te trappelen om universiteiten en media te zuiveren van wat zij noemen cultuurmarxisten. De zoon van Bolsonaro, waarover senior Bolsonaro zei dat hij geen zwarte vrouwen zou daten omdat hij opgeleid is, Tweette in augustus een foto van zichzelf en de fascist Steve Bannon met de mededeling dat ze eenzelfde wereldbeeld delen en de strijd willen aanbinden met het cultuur-marxisme.

Bolsonaro laat zich dopen in de Jordaan. Hij verzekerde zich hiermee van Evangelische steun.

President Bolsonaro’s succes is mede te danken aan steun van Evangelisten die hij achter zich verzamelde toen hij zich liet dopen in 2016. Bolsonaro verklaarde in een interview met de Israëlische zender I24 dat als hij verkozen zou worden, hij zijn eerste staatsbezoek af zou leggen aan Israël. Bolsonaro beloofde ook dat hij de Braziliaanse ambassade zou verhuizen en de Palestijnse ambassade in Brazilië zou sluiten, omdat hij Palestijnen niet als volk ziet. Premier Netanyahu van Israël smult al van de verkiezing van Bolsonaro en kan niet wachten op zijn bezoek aan het land.