Home Nieuws Israël: “erkenning Palestina bemoedigt terreuraanslagen”

Israël: “erkenning Palestina bemoedigt terreuraanslagen”

De Israëlische inlichtingendienstchef en minister van strategische zaken Yuval Steinitz heeft Britse parlementsleden beschuldigd van het “bemoedigen van terreuraanslagen”, naar aanleiding van de parlementaire stemming voor erkenning van de Palestijnse staat

Advertentie

Steinitz, een hooggeplaatst lid van het Israëlisch kabinet en lid van PM Netanyahu’s Likud partij, maakte de opmerkingen in een interview met The Telegraph tijdens een bezoek aan Londen.

Hij beschreef de 274-12 stem als “ellendig”, en zei dat het hem “verbaasd” en “gefrustreerd” maakte.

In de onmiddellijke nasleep van de stemming, reageerde de Israëlische onderminister van onderwijs Avi Wortzman op Facebook dat “de manier waarop ISIS zich ontwikkelt in Londen werkelijk prachtig” is en voegde eraan toe “Ze [ISIS] voelen zich echt thuis hier”.

Ondertussen, op een bijeenkomst op 19 oktober in Manchester bijgewoond door kanselier George Osborne, beschuldigde de vicepresident van de College van Afgevaardigden Jonathan Arkush parlementsleden van “onverdraagzaamheid en gal” en refereerde daarbij in één adem naar  [niet bestaande] “aanslagen op synagogen”.

De reactie van Israël voorstanders bij de parlementaire stemming is bekritiseerd door velen, zo ook in de Israëlische krant Haaretz, wiens correspondent beweerde dat de Britse Joodse leiders “de rechtse Israëlische regering, rechts hebben ingehaald”.

Dit artikel is eerder verschenen op MiddleEastMonitor en vertaald vanuit het Engels.

Waardeer je deze en andere schrijfsels en zou je hier meer van willen lezen? Jij als lezer hebt invloed op nieuwsgeving, frequentie en bereik van de berichten op DutchTurks.nl. Als je dit initiatief een warm hart toedraagt en er mede voor wilt zorgen dat DutchTurks.nl volkomen autonoom kan opereren en haar activiteiten verder uitbreidt, dan kun je ons steunen middels een kleine donatie. Stort op rekeningnummer NL66 INGB 0006 1823 88 ten name van DutchTurks (Swift/BIC: INGBNL2A).
Yuval Steinitz