Home Nieuws Israël bombardeert kantoren internationale media en vermoordt meer kinderen

Israël bombardeert kantoren internationale media en vermoordt meer kinderen

AL Jazeera

Het apartheidsregime in Israël heeft zaterdag de kantoren waar internationale media zijn gehuisvest in Gaza verwoest met een bombardement. Het is de zesde dag op rij dat het regime de burgerbevolking van Gaza terroriseert met luchtaanvallen. Met een bombardement op een vluchtelingenkamp waar vannacht 8 kinderen en 2 vrouwen bij zijn vermoord is het dodenaantal onder de Palestijnen inmiddels opgelopen tot 140.

Advertentie

De escalatie van geweld begon eerder in de maand met de etnische zuiveringen door Israël in Oost Jeruzalem, waarbij Palestijnen uit hun huizen werden gedreven om plaats te maken voor joden. Protesten tegen de huisuitzettingen werden door Israël beantwoord met geweld tegen hen en agressie tegen moslims in de Al Aqsa moskee. Hamas gaf Israël daarop een ultimatum om zich terug te trekken uit Oost Jeruzalem en de Al Aqsa moskee.

Moorddadig Israël

Tenminste 140 Palestijnen, waaronder 39 kinderen zijn door Israël vermoord in de Gazastrook. Bijna 1.000 anderen raakten gewond. Op de Westelijke Jordaanoever zijn door de Israëlische bezettingsmacht 13 Palestijnen vermoord. Volgens de VN zijn 10.000 Palestijnen hun huizen ontvlucht uit angst voor bombardementen van het Israëlisch bezettingsleger.

Deze baby is de enige overlevende van de Abu Khatap familie uit het Shati vluchtelingenkamp in Gaza. De rest van zijn familie is vermoord door Israëlische bombardementen.

Zaterdag pleegde het door de Europese Unie en VS gesteunde Israëlische regime een nieuwe oorlogsmisdaad door een gebouw met daarin de kantoren van Associated Press en Al Jazeera te bombarderen. Het gebouw werd volledig verwoest door een Israëlische luchtaanval. Het mediagebouw waarin Al Jazeera was gehuisvest was één van de belangrijkste schakels voor internationale media voor berichten uit Gaza. Critici denken dat het Apartheidsregime in Israël de wereld wil verblinden voor de oorlogsmisdaden die het pleegt en nog gaat plegen in Gaza.

Vorig artikelIsraël vermoordt negen Palestijnse kinderen te midden van etnische zuiveringen
Volgend artikelTurkse joden nemen het op voor Turkse president Erdogan na antisemitisme-beschuldiging VS