Home Nieuws Islamitische vrouw gediscrimineerd in vliegtuig

Islamitische vrouw gediscrimineerd in vliegtuig

De islamitisch Amerikaanse, Tahera Ahmad, die werkt aan de Northwestern University als directeur van interreligieuze betrokkenheid, zegt dat ze is gediscrimineerd door een stewardess op een vlucht van Chicago naar Washington DC toen deze haar weigerde een ongeopend blikje frisdrank te geven.

Advertentie

“Ik zit op een United Airlines vlucht 30.000 ft in de lucht en ik ben in tranen door de vernedering en discriminatie,” schreef ze op haar Facebook. Haar status werd meer dan 7.000 keer gedeeld op Facebook, haalde in een mum van tijd het globale nieuws en zorgde voor oproepen tot een boycotcampagne van United Airlines.

Volgens de post, weigerde de stewardess haar een ongeopende blik cola-light te geven vanwege het beleid van de luchtvaartmaatschappij, maar ze merkte op dat diezelfde stewardess even later een ongeopende blik bier overhandigde aan één van de andere passagiers en dat ze zich door het incident gediscrimineerd voelde.

De stewardess reageerde op Tahera dat het haar niet toegestaan is om ongeopende blikken aan passagiers te geven, omdat ze het als wapen zouden kunnen gebruiken op de vlucht.

Ontsteld over haar gedrag, vroeg ze de passagiers om haar heen of ze getuige zijn van dit discriminerende gedrag, waarop een man zittend in een gangpad tegenover haar begon te vloeken.
“Hij boog zich naar mij toe vanuit zijn stoel, keek me recht in de ogen en zei: ja, je weet dat je het als wapen zou gebruiken, jij moslim, jij moet je bek gewoon houden”.

United Airlines kwam na een boycotcampagne op zaterdagmiddag met een persverklaring over het incident.

“We proberen mevrouw Ahmad rechtstreeks te bereiken om tot een beter begrip te komen van wat er op de vlucht heeft plaatsgevonden,” was er in de verklaring te lezen. “We zijn deze kwestie ook aan het bespreken met Shuttle America, onze regionale partner die de vlucht uitvoerde”.

Volgens Ahmad zou de stewardess in kwestie haar excuses aan hebben geboden: “De stewardess erkende dat de man die naar me schreeuwde fout was en bood haar excuses aan dat haar gedrag aanleiding gaf tot de scheldpartij. Ze erkende dat het onethisch was en dat hij dat nooit had mogen zeggen”.

Ook de piloot van de vlucht kwam na de landing naar haar toe om zijn excuses aan te bieden voor het incident en begeleidde haar naar de servicebalie om een klacht in te kunnen dienen.

Tahera Ahmad was in haar hoedanigheid als directeur van interreligieuze betrokkenheid onderweg naar een conferentie die de dialoog tussen Israëlische en Palestijnse jongeren wil helpen bevorderen.