Home Nieuws Islamitische Stichting Nederland haalt €44.000 op voor Vluchtelingenwerk Nederland

Islamitische Stichting Nederland haalt €44.000 op voor Vluchtelingenwerk Nederland

De Islamitische Stichting Nederland, beter bekend als Diyanet, heeft een bedrag van €44.000,- gedoneerd aan Vluchtelingenwerk. Dat laat de Stichting weten op haar website.

Advertentie

ISN laat weten dat ze naast het bieden van diensten en steun in eigen kring, met regelmaat andere instanties en lokale initiatieven steunt zoals de Bloedbank, Vluchtelingenwerk Nederland, Bureau Racismebestrijding en de Voedselbanken.

Het protocol voor samenwerking tussen ISN en Vluchtelingenwerk Nederland werd reeds in juli getekend; “In het kader van dit protocol werd er tussen de vestigingen van ISN en de locale vestigingen van Vluchtelingenwerk Nederland samengewerkt; er werden gezamenlijk bezoeken gebracht aan de vluchtelingen om hun behoeften vast te stellen en aan de hand hiervan werd er een planning gemaakt voor alle mogelijke steun”, staat te lezen op de website.

Op 18 september jongstleden werd na het vrijdagsgebed een inzamelingsactie voor de vluchtelingen in Nederland gehouden in de 144 moskeeën die verbonden zijn aan ISN: “In totaal werd er een bedrag van  44.000 Euro gecollecteerd en de cheque voor dit bedrag werd op 29.10.2015 door de bestuursleden van ISN, Deniz Özkanlı en Cengiz Özdemir, aan de directeur van Vluchtelingenwerk Nederland, Dorine Manson, overhandigd. Dorine Manson, directeur Vluchtelingewerk Nederland sprak haar dank uit aan de betrokken mensen uit Anatolië vanwege deze belangrijke bijdrage en steun,”  staat er verder te lezen in de verklaring.

“De Afgevaardigde Voorzitter van ISN, Dr. Mehmet Malkoç, wees op het belang van deze betrokkenheid en steun die onze natie, afkomstig van een geografie die meer dan twee miljoen vluchtelingen huisvest, toont voor de vluchtelingen in het land waarin ze woont en benadrukte dat de bijdrage van de mensen uit Anatolië, aan de toekomst van Nederland, alleen maar zal toenemen”, aldus ISN.

Afgelopen juli kwamen de voedselbanken en ISN tot een samenwerkingsovereenkomst. De ISN heeft daarbij toegezegd jaarlijks een bedrag van €10.000 te doneren aan de voedselbanken en de moskeebezoekers regelmatig op te zullen roepen tot het inzamelen van voedsel.
Waardeer je ons vrijwilligerswerk? Steun ons dan met een kleine donatie en blijf deze website in de lucht houden.

Storten kan op rekeningnummer NL66INGB0006182388 ten name van Stichting DutchTurks