Home Nieuws Islamitische imam doodgeschoten midden op straat

Islamitische imam doodgeschoten midden op straat

Op zondagmiddag is op klaarlichte dag een imam vermoord en een andere man raakte zwaargewond bij de moordaanslag in Queens, New York, nabij het Ozone Park in de Verenigde Staten. Update: Ook de zwaargewonde man overleed aan zijn verwondingen.

De twee mannen liepen naar huis na het gebed in de Al-Furqan Jame Masjid moskee rond 1.50 uur in de middag toen ze twee huizenblokken verder werden aangevallen op Liberty Avenue en 79th Street.

Advertentie

De imam, de 55-jarige Maulama Akonjee, werd in zijn hoofd geschoten en overleed ter plekke. Ook de andere man werd in zijn hoofd geschoten. Hij werd zwaargewond afgevoerd naar het Jamaica Hospital en overleed later aan zijn verwondingen.

Het motief van de moordaanslag is onduidelijk, volgens bronnen, maar onderzoekers sluiten een haatmisdrijf niet uit.

Volgens omstanders waren de twee mannen specifiek het doelwit van de dader vanwege de in hun ogen “Islamitische kledij” waaraan de slachtoffers herkenbaar waren, terwijl er op dat moment meer mensen op straat waren. “Er stonden een autolading aan mensen aan de andere kant van de straat en een jong meisje, maar de aanvaller koos alleen deze twee mannen uit”, verklaarde een getuige tegenover de New York Post.

Een andere getuige, de 28 jarige Miah, wijst het verhitte politieke debat rondom de race voor de presidentiële verkiezingen aan voor de toegenomen spanningen tegen moslims: “Het is een voortdurende strijd, alleen maar om wat de politici over de islam te zeggen hebben – ‘Islam is zus, Islam is zo'”.

Reuters / New York Post / DNA info / DutchTurks