Home Nieuws Islamitische basisschool Enschede beklad met anti-islam leus

Islamitische basisschool Enschede beklad met anti-islam leus

De islamitische basisschool Al Ummah in Enschede is afgelopen nacht door onbekenden beklad met de tekst “Allah is homo”. De schooldirecteur geeft aan dat dit niet de eerste keer is, dat de school met vernielingen van goederen en bekladding van de muren  te maken heeft. Er zou al geruime tijd een groep van 13-, 14- en 15-jaar oude jongeren voor overlast zorgen in de buurt.

Advertentie

De directeur geeft verder aan dat ze dit keer wel erg ver zijn gegaan, door zo in het gedachtegoed van kinderen te gaan zitten, “terwijl wij er als volwassenen al zoveel moeite mee hebben” en zegt dat hij het “volstrekt ongepast” vindt. Enkele leerkrachten en de directeur troffen de tekst om 8 uur s’ochtends aan en hebben er direct actie op ondernomen door er foto’s van te maken, de politie in te lichten en een schoonmaakbedrijf te bellen om de graffiti direct te verwijderen.

De samenwerking tussen de school en diverse betrokken organisaties en instellingen is volgens de directeur erg effectief en wordt door de directeur als doeltreffend ervaren. “De gemeente is secuur en coöperatief. We gaan morgen in gesprek met de gemeente over deze gebeurtenis en daar zullen gemeenteambtenaren, de wijkagent, de stadsdeelmanager en enkele opbouwwerkers bij aanwezig zijn. Verder hebben we een nieuwsbrief gemaakt die we mee geven om de ouders in te lichten over de gebeurtenis en de stappen die zullen worden ondernomen naar aanleiding van dit incident”, verklaarde hij tegenover Dutchturks.nl.

Volgens de website is de islamitische basisschool Al-Ummah in 1991 opgericht door ouders en vervult het een regiofunctie. De leerlingen op de basisschool komen uit onder andere Enschede, Oldenzaal, Hengelo en Almelo en bestaat uit een gemêleerde groep kinderen van allerlei verschillende afkomsten.

Waardeer je deze en andere schrijfsels en zou je hier meer van willen lezen? Jij als lezer hebt invloed op nieuwsgeving, frequentie en bereik van de berichten op DutchTurks.nl. Als je dit initiatief een warm hart toedraagt en er mede voor wilt zorgen dat DutchTurks.nl volkomen autonoom kan opereren en haar activiteiten verder uitbreidt, dan kun je ons steunen middels een kleine donatie. Stort op rekeningnummer NL66 INGB 0006 1823 88 ten name van DutchTurks (Swift/BIC: INGBNL2A).

Al Ummah Basisschool

Overname uit dit artikel door derden is alleen toegestaan met uitdrukkelijke toestemming van de redactie.