Home Nieuws Islamitische architect ontvangt dreigbrief van Anti-Erdogan Comité: “Met hoofddoek verboden om auto...

Islamitische architect ontvangt dreigbrief van Anti-Erdogan Comité: “Met hoofddoek verboden om auto te rijden”

Een 32-jarige architect die in Zwitserland woont, heeft een “verbod” gekregen van een groep die zichzelf de “Anti-Erdogan Comité” noemt om nog langer door het plaatsje Sempach in Lucerne, Zwitserland te rijden met haar auto.

Advertentie

De moslima ontving maandag een anonieme brief van het “Anti-Erdogan Comité”, waarin ze werd gemaand om niet langer door het plaatsje te rijden met haar hoofddoek op.

Wie de dreigende brief verstuurd heeft, is onduidelijk volgens de Turkse Zwitser, die eraan toevoegde niet bang te zijn, ondanks de waarschuwing “We houden je in de gaten” waarmee de brief werd afgesloten.

Wij, het Anti-Erdogan Comité, leggen jou een onmiddellijk verbod op om met je zwarte Porsche door het plaatsje Sempach te rijden als je je hoofddoek op blijft ophouden,” luidt de brief. Ook wordt zij in de brief tot haar ontsteltenis een “Fervente bewonderaar van Erdogan” genoemd, terwijl ze haar politieke voorkeuren nooit in het openbaar zegt te bespreken. Volgens de brief zou “90% van de vrouwen met een hoofddoek in Turkije aanhangers van Erdogan zijn“.

Racisme zit hierachter, niets anders. Ik doe niets anders dan iedere dag door Sempach rijden op weg naar mijn werk en terug,” zegt de architect.

Er is in Zwitserland een groeiende trend van racisme en onderdrukking tegenover moslims en Turken de afgelopen jaren, terwijl de terreurgroep PKK vrij spel heeft in het land. Twee weken gelden demonstreerden sympathisanten van de terreurorganisatie nog voor het Zwitserse parlement in Bern waar PKK-symbolen en een portret van Erdogan met daarnaast de tekst “Kill Erdogan” te zien waren. Ankara riep de Zwiterse ambassadeur op het matje in een sfeer van verhoogde spanningen tussen beide landen.

Bron:Sabah