Home Nieuws ISIS valt Turkmeens dorp aan, executeert 23 burgers

ISIS valt Turkmeens dorp aan, executeert 23 burgers

DELEN

ISIS-Attacks-Turkmen-Village-Slaughter-23-98547
Militanten van de Islamitische Staat van Irak en Syrië [ISIS] hebben op donderdag het Turkmeense dorp Biravcılı, nabij de plaats Tuz Khormato in Noord Irak aangevallen en hebben daarbij 23 Turkmeense burgers, inclusief drie vrouwen, geëxecuteerd.

Overlevenden gevlucht naar Tuz Khormato
De aan ISIS gelinkte militanten die Biravcılı wilden veroveren raakten in een vuurgevecht met de Turkmeense bevolking van het dorp op donderdag. De ongenadige ISIS militanten hebben volgens bronnen 23 Shiitische Turkmenen geëxecuteerd en nog eens twee Turkmenen ontvoerd. De ISIS militanten verlieten het dorp, maar niet voordat ze de huizen in brand staken. De overlevenden van de aanval zijn gevlucht naar nabijgelegen districten en namen de stoffelijke resten van de geëxecuteerde burgers mee. 20 van de overledenen werden begraven in de nabijgelegen plaats Tuz Khormato.

Turkmenen hebben Turkije om hulp gevraagd
Onmiddellijk nadat ISIS militanten waren begonnen met hun offensief in Irak, hebben de Iraakse Turkmenen verschillende oproepen gedaan aan Turkije voor assistentie, terwijl een grote groep Turkmenen het gebied probeerden te ontvluchten. Ondanks hun roep om assistentie van Turkije en het gebrek aan response van het land, hebben de Turkmenen besloten zelf de wapenen op te nemen tegen de ISIS militanten. Er leven tussen de 2.000.000 en 3.000.000 Turkmenen in Irak, waarvan er ongeveer 150 zijn vermoord en meer dan 200.000 mensen op de vlucht zijn geslagen, sinds het begin van de recente ISIS opmars.