Home Nieuws ISIS biedt excuses aan voor het aanvallen van troepen Israëlische Staat

ISIS biedt excuses aan voor het aanvallen van troepen Israëlische Staat

Terreurbeweging ISIS heeft excuses aangeboden aan de Israëlische Staat voor het aanvallen van een Israëlische legereenheid op de door Israël illegaal bezette Golanhoogte in Syrië.

Advertentie

Volgens de voormalige Israëlische defensieminister Moshe Yaalon heeft Israël ISIS vergeven voor wat het een “Ongewilde aanval door ISIS elementen aan de grens tussen Syrië en Israël” noemt. Het voorval vond plaats in november 2016, maar het aspect van de aangeboden excuses wordt nu pas benoemd door Yaalon, die van 2013 tot 2016 diende als defensieminister.

Yaalon verklaarde tegenover media dat Israël een enkele geïsoleerde aanval heeft geabsorbeerd door ISIS-elementen aan de Syrische grens. De aanval zou uitgevoerd zijn door de Yarmouk-cel van ISIS die een voormalige VN-observatiepost hadden overgenomen. Israël zond troepen naar het gebied in Syrië waar de VN-observatiepost zich bevond om ISIS in een hinderlaag te lokken. Bij het vuurgevecht kwamen 8 DAESH-militanten om het leven.

“Van wat wij begrepen ging het om een eenmalige fout”, aldus Yaalon. Israël zou excuses hebben ontvangen van ISIS. Over de aard van de excuses en hoe terreurgroep ISIS de excuses heeft overgebracht, wijdde Yaalon niet uit. Wel sprak hij over het -naar eigen zeggen- militaire succes van de Israeli’s aan de grens met Syrië en Egypte.

“Ze waarderen onze militaire superioriteit,” zei Yaalon over terreurgroep ISIS.