Home Nieuws Iraanse terdoodveroordeelde gered van ophanging door familie slachtoffer

Iraanse terdoodveroordeelde gered van ophanging door familie slachtoffer

ISNA Iran
Moeder vergeeft moord zoon

Een Iraanse man is gespaard door familie van zijn slachtoffer tijdens een publieke executie. De man, die de naam Bilal draagt, 20 jaar, bracht met verschillende messteken de 18 jarige Abdollah Hosseinzadeh om het leven, tijdens een straatgevecht in de Noordelijke Iraanse provincie Mazandaran in 2007. Vorig jaar werd hij veroordeeld tot de doodstraf.

Advertentie

Vader slachtoffer verwijdert strop
De familie van het slachtoffer participeerde in de executie volgens het Iraanse recht. De moeder zou de kruk om moeten duwen waar de dader op stond, maar in plaats daarvan sloeg ze hem met de vlakke hand in het gezicht, terwijl de vader van het slachtoffer de strop om zijn nek verwijderde en zijn leven redde. Publieke executies in Iran worden veelal uitgevoerd met behulp van hijskranen. De veroordeelden worden opgetild, tot de terveroordeelde stikt. Dit gebeurt veelal voor een menigte. Deze opmerkelijke gebeurtenis tijdens een publieke executie was gefotografeerd door Arash Khamooshi van de semiofficiële ISNA nieuwsagentschap. Na de vergiffenis omhelsde de rouwende moeder de man die haar zoon heeft vermoord.

Cijfers VN
Volgens rapporten van de VN, zijn in januari, februari en maart dit jaar al 176 mensen geëxecuteerd in Iran. Meerdere veroordeelden werden geëxecuteerd in publiek. In 2013 zijn er volgens de cijfers, minstens 500 mensen geëxecuteerd in Iran, waaronder 27 vrouwen en 2 kinderen.

Vorig artikelAllochtonen weggepest met varkenskoppen en hakenkruizen
Volgend artikelTurkije krijgt meer plaatsen op UNESCO werelderfgoedlijst