Home Nieuws Inwoners Şırnak redden Turkse sergeant, verjagen PKK terroristen

Inwoners Şırnak redden Turkse sergeant, verjagen PKK terroristen

PKK terroristen die in Şırnak een wegblokkade opzetten en een soldaat tezamen met zijn gezin wilden ontvoeren kregen te maken met inwoners uit de buurt die ingrepen om de ontvoering te voorkomen.

Advertentie

Volgens berichten van de veiligheidsdiensten zou op 2 september jongstleden een gendarme sergeant tegengehouden zijn bij een wegblokkade die door PKK terroristen was opgezet. De sergeant was met zijn echtgenote en kinderen op weg van het ziekenhuis naar huis, toen ze werden tegengehouden door vier terroristen. De sergeant greep naar zijn wapen, maar bedacht zich omwille van de veiligheid van zijn gezin. Toen de terroristen de sergeant uit zijn auto haalden, stapte ook zijn echtgenote uit en riep ‘Als we sterven, dan sterven we samen’. De kinderen beleefden angstige momenten in de auto.

Omwonenden die het voorval zagen, omcirkelden de zwaarbewapende terroristen, die in de lucht vuurden om de menigte uiteen te drijven. In de ontstane commotie hielpen enkele van de omstanders de sergeant en zijn vrouw terug in de auto en zorgden ervoor dat ze weg konden komen. Eén van de terroristen vuurde op de wegrijdende auto, waarbij de sergeant gewond raakte. Het gezin wist op tijd te ontkomen.

De menigte die zich om de terroristen verzamelde, wist ondanks het feit dat ze onbewapend waren, de PKK’ers te verjagen uit de buurt.