Home Nieuws Intern onderzoek naar zionistische hoofdinspecteur politie na gewelddadige islamofobe Facebookberichten

Intern onderzoek naar zionistische hoofdinspecteur politie na gewelddadige islamofobe Facebookberichten

Beeld: Op pad met de Flikken in Molenbeek / NOS op 3

De dienst Intern Toezicht van de lokale politie in Brussel West doet onderzoek naar een hoofdinspecteur van het politiekorps.

Advertentie

Volgens Knack zou de hoofdinspecteur op zijn Facebookpagina gewelddadige posts hebben geplaatst die doorspekt zijn met moslimhaat. Het bericht wordt bevestigt door de politie Brussel West. De hoofdinspecteur is verantwoordelijk voor de veiligheid van het openbaar vervoer in de gemeente Sint-Jans Molebeek, Jette, Ganshoren en Koekelberg.

Hoofdinspecteur V.H. zou de afgelopen jaren zeer gewelddadige berichten hebben geplaatst waarbij een collage zichtbaar is gebaseerd op een Decathlon-reclame met het opschrift ‘Speciale Migration’ en waar kogelhulzen op worden weergegeven. Ook publiceerde de hoofdinspecteur eind 2016 een gewelddadig filmpje te zien van een aanslag die “Aantoont wat er gebeurt met de vijanden van Israël”.

We hebben inderdaad verschillende klachten gekregen over de posts en hebben een onderzoek geopend“, zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politie Brussel West. “Dat onderzoek is in handen van de Dienst Intern Toezicht en we wachten de resultaten af om te beslissen of en welke sancties er genomen worden.

Het onderzoek naar de hoofdinspecteur loopt nog. V.H. is nog niet geschorst, tot ontsteltenis van SP-A fractieleider in het Brusselse parlement en Molenbeek Jef Van Damme: “Dat een leidinggevende binnen de politie zo openlijk zijn afkeer voor een bepaalde bevolkingsgroep laat blijken, kan absoluut niet door de beugel. Ik begrijp niet dat de korpsleiding hem niet onmiddellijk heeft geschorst.”

Bron: Knack