Home Opinie Ingezonden brief van een “kaaskop”

Ingezonden brief van een “kaaskop”

Hallo ik ben Rudie, een kaaskop uit het Noorden des lands.

Advertentie

Mij interesseert het niets welk geloof uw gelooft of welke kleur u heeft, want ik sta daar fijn buiten. Laat een ieder zijn en geloven wat zij of hij wil.

Ik heb 2 dochters, 1tje lief en snoezig en eentje ook lief en snoezig, maar dan met een leverziekte.

Toen zij nog een baby was, was zij niet blank maar knalgeel en dat viel op en wat merkte ik; Iedereen wilde het beste voor haar, iedereen bad voor haar. Ik heb het van dichtbij meegemaakt met bijna elk geloof. Ik zal dit voor altijd meenemen in de gelukzalige momenten in mijn leven.

In de vele ziekenhuisopnames inclusief transplantatie heb ik al die mensen met al hun achtergronden en geloven zien knokken voor hun kinderen. Ik heb het verdriet meegemaakt van een asielzoekertje die het waarschijnlijk niet heeft gered, maar ook het geluk van een Syrisch meisje die hier weer in veiligheid opnieuw kan horen dankzij de technologie van Europa! Haar vader is 1 van de liefste mensen die ik ooit ontmoet heb in mijn leven, hij liet me trots de filmpjes zien van zijn land in glorie. Zichtbaar aangedaan vertelde hij in gebrekkig Nederlands hoe erg het daar nu is.

Laten we trots zijn dat we hier in vrijheid mogen leven met ons allen in dit meestal saaie koude kikkerlandje en dit zo houden. Met haatdragende houdingen en taalgebruik zetten we onze samenleving te kijk en zijn we een slecht voorbeeld voor de kinderen en jeugd die straks de baas zijn over dit land.

Vrede, Rudie.