Home Nieuws Incirlik afgesloten na inlichtingen over tweede couppoging in Turkije

Incirlik afgesloten na inlichtingen over tweede couppoging in Turkije

De luchtmachtbasis Incirlik in Adana, Turkije, die door de Turkse en Amerikaanse luchtmacht wordt gebruikt, is zaterdagavond vergrendeld door de Turkse politie na inlichtingen te hebben ontvangen over een tweede couppoging die aanstaande zou zijn.

Veiligheidsdiensten ontvingen naar verluidt inlichtingen over een tweede couppoging en hebben de in- en uitgangen van de luchtmachtbasis vergrendeld. Om middernacht werden 7.000 agenten in Adana opgeroepen om zich te melden voor actieve dienst.

Advertentie

Agenten hebben zich vervolgens gepositioneerd op strategische punten in Adana, waaronder het hoofdbureau van de politie, het Gouvernement, de luchthaven en de gevangenis. Ook voor de militaire barakken in Adana hebben zich politieagenten met gepantserde voertuigen gepositioneerd.

Voor de luchtmachtbasis positioneerden zich vijf TOMA politievoertuigen, verschillende speciale eenheden van de politie en anti-terreur eenheden. Mensen die zich meldden om de basis binnen te treden, werden geweigerd. De luchtmachtbasis wordt, tot het gevaar is geweken, vergrendeld. De gemeente Yuregir waarbinnen de luchtmachtbasis valt, heeft de gemeentelijke voertuigen klaargemaakt om strategische punten te blokkeren.

De Turkse hoofdonderhandelaar voor de EU, Ömer Çelik, die zich in Adana bevindt, zegt in een verklaring dat er geen problemen zijn bij Incirlik of elders in Adana.