Home Nieuws Coronapatiënt Ilhan Duman: als ik in Nederland was gebleven, was ik nu...

Coronapatiënt Ilhan Duman: als ik in Nederland was gebleven, was ik nu begraven

Ilhan Duman

De Turks-Nederlandse coronapatiënt Ilhan Duman die in Nederland werd opgegeven en ontkoppelt zou worden van de medische apparatuur die hem in leven hielden, heeft zijn infectie met het coronavirus overleefd na een vier maanden durende behandeling in Turkije. “Als ik in Nederland was gebleven, was ik nu begraven,” zegt Duman tegen de Turkse krant Sabah.

De 47-jarige Ilhan Duman werd op 8 januari besmet met het coronavirus en opgenomen op de Intensive Care. Artsen in Nederland zeiden volgens Duman dat ze niets meer voor hem konden betekenen en wilden hem van de medische apparatuur ontkoppelen die hem in leven hielden. Zijn zoon zou zich hebben verzet en de hulp hebben ingeroepen van het Turkse ministerie van Volksgezondheid met de boodschap “Red mijn vader”.

Advertentie

Duman werd in januari opgehaald in Amsterdam met een speciale ambulance-vliegtuig dat door Turkije is gestuurd. De van oorsprong uit Nevsehir afkomstige Duman heeft nu -vier maanden later- zijn gezondheid terug en is inmiddels ontslagen uit het Stedelijk Ziekenhuis van Ankara. “Als ik in Nederland was gebleven, was ik vier maanden geleden begraven,” aldus Duman. Duman bedankt Turkije voor de nodige medische zorg en zegt dat hij binnenkort naar zijn familie in Nederland zal terugreizen.