Home Nieuws IJsland laat Turks nationaal elftal drie uur lang wachten op vliegveld

IJsland laat Turks nationaal elftal drie uur lang wachten op vliegveld

De IJslandse autoriteiten hebben het Turks nationaal elftal drie uur lang laten wachten op het vliegveld van Reykjavik. Tijdens de paspoortcontrole werd het nationaal elftal de wacht aangezegd en urenlang vastgehouden met onnodige bagage- en paspoortcontroles. Een bestuurder van de Turkse voetbalfederatie veroordeeld de onnodige controles en zegt dat Turkije beschaafder zal zijn en dit op het veld te zullen beantwoorden.

Advertentie

Het Turks nationaal elftal is in IJsland voor het kwalificatieduel voor EURO 2020 op dinsdag. Turkije is na de winst op Wereldkampioen Frankrijk zaterdag koploper in Poule H met 9 punten uit drie wedstrijden.

De persoonlijke bagage van de spelers werd meticuleus doorzocht en ook bij de paspoortcontrole werden ze bewust opgehouden door de IJslandse autoriteiten. Voetballers Burak Yilmaz en Emre Belozoglu spraken hun ergernissen uit. Via een filmpje zegt Yilmaz: “Wat ze doen is respectloos, onbeschaafd. We wachten daar al drie uur. Ze hebben de tassen van iedereen ingenomen en controleren ze steeds maar weer. We hebben 6,5 uur gevlogen en wachten al 3 uur lang. Sommige van onze vrienden zijn nog steeds niet doorgelaten.

https://twitter.com/futbolarena/status/1137824025999282176

Emre Belozoglu: “Ik wil niets zeggen. Ze mogen ons land benijden en zullen zich nader moeten verklaren. Helaas is er sinds we zijn geland nodeloos lang gecontroleerd.” Een grappenmaker vond het op dat moment nodig om een afwas- of wc-borstel aan te reiken bij wijze van grap, tussen de microfoons van reguliere media door.

https://twitter.com/futbolarena/status/1137836703685783555

https://twitter.com/futbolarena/status/1137830074189828099

Een bestuurder van de Turkse voetbalfederatie veroordeelt de onbeleefde, onsportieve en onprofessionele behandeling van de voetballers. “We gaan beschaafder zijn en dit beantwoorden op het veld,” aldus Ali Dusmez.