Home Nieuws Iftar voor moeders overleden militairen en door PKK ontvoerde kinderen

Iftar voor moeders overleden militairen en door PKK ontvoerde kinderen

In Batman zijn de moeders van gesneuveld veiligheidspersoneel en de moeders van kinderen die zijn ontvoerd naar de bergen door de terreurbeweging PKK, bijeen gekomen tijdens een “Verbroederende Iftarmaaltijd”.

De Iftar-bijeenkomst was georganiseerd door het Alternatieve Politieke Centrum en werd bijgewoond door moeders van veiligheidspersoneel die gesneuveld of verwond zijn en moeders wiens kinderen zijn ontvoerd of omgepraat om zich bij de terreurbeweging PKK te voegen in de bergachtige gebieden in het zuidoosten van Turkije.

Advertentie

De families die gezamenlijk het vasten verbraken, zonden een boodschap van broederschap en eenheid de wereld in.

De voorzitter van het Alternatieve Politieke Centrum, Mahmut Koçak, sprak tijdens de iftar: “Onze enige wens is dat in Turkije een klimaat van broederschap en vrede gedijt en dat terreur in zijn geheel verdwijnt”.

“We willen in dit land als broeders en zusters leven en willen dat alle moeders en vrouwen zich in alle gebieden mobiliseren voor dit doel”, vervolgde Koçak.

De moeder van martelaar Zafer Kızıltaş, Makbule Kızıltaş, zei: “Laat er geen martelaren meer zijn, laat het huilen van moeders stoppen, laat Allah vanaf heden ons niet meer die pijn ervaren, ik kom uit Istanbul, mijn zoon is gesneuveld in Hakkari. Wij hebben de pijn ervaren, laat Allah het niet door anderen ervaren. Laat de moeders niet huilen.”

De broer van de door de terreurbeweging PKK ontvoerde Fatih Eren, Erhan Eren, sprak woorden van hoop uit: “De moeders die tijdens het vredesproces in Diyarbakir vredesduiven de lucht inlieten, hebben de wens om die vredesduiven ook vandaag op te laten”.

Na de toespraken bedankte voorzitter Koçak de genodigden en gaf alle aanwezigen een voetbalshirt cadeau van het Turkse nationale elftal met de boodschap “We zijn allemaal Turkije”.