Home Nieuws Hypermodern Turks ziekenhuis Acibadem opent bijna haar deuren in Amsterdam

Hypermodern Turks ziekenhuis Acibadem opent bijna haar deuren in Amsterdam

Het Turkse ziekenhuisconcern Acibadem verwacht haar nieuwe vestiging aan de Arlandaweg in Sloterdijk te kunnen openen binnen twee maanden.

Advertentie

Patiënten kunnen in het ziekenhuis terecht voor diagnostisch onderzoek, poliklinische behandelingen en kleine operatieve ingrepen. Acibadem zou een overeenkomst hebben bereikt met de zorgverzekeraar Achmea. Volgens het Parool heeft Acibadem inmiddels elf specialisten aangetrokken, onder wie twee cardiologen, een plastisch chirurg, twee internisten, een uroloog en een kno-arts. Voor een aantal specialismes is er nog een vacature.

Acibadem bezit nu 38 ziekenhuizen en klinieken, vooral in Turkije, Bulgarije en Macedonië. In West-Europa is het concern nog niet actief, en daar wil het verandering in brengen.

We zijn er voor iedereen, niet alleen voor Turkse Nederlanders

Directeur van het Amsterdamse centrum, Koray Yuruk, zet in op een brede doelgroep. “Wij zijn er voor iedereen, niet alleen voor Turkse Nederlanders”, zei hij eerder in een interview met het tijdschrift Medisch contact.

Wel is het zo dat de drempel voor Turkse Nederlanders wellicht een stuk lager ligt, aangezien zij al bekend zijn met Acibadem. Ze reizen nu vaak naar Turkije voor een second opinion en komen dan in een Acibadem-kliniek terecht. “In plaats van die reis te maken, kunnen patiënten voor een second opinion nu ook hier terecht”, zegt Yuruk.