Home Nieuws Huurders sociale huurwoningen draaien op voor afschaffing dividendbelasting €1.4 miljard door Rutte-III

Huurders sociale huurwoningen draaien op voor afschaffing dividendbelasting €1.4 miljard door Rutte-III

Mark Rutte

Huurders van sociale huurwoningen in Nederland draaien op voor het gat dat ontstaat met de afschaffing van de dividendbelasting, wat de aandeelhouders van multinationals in Nederland een belastingvoordeel oplevert van 1.4 miljard euro.

Advertentie

Dat blijkt uit uitgebreid onderzoek van het onderzoeksplatform Follow The Money. Het kabinet verhaalt een flink deel van het geld, dat als het ware cadeau wordt gedaan aan de aandeelhouders van grote multinationals zoals Unilever en Shell, via de Woningcorporaties op de huurders.

Het onderzoek van Follow The Money focust zich ook op de schaduwzijde van hoe de afschaffing van de dividendbelasting tot stand kwam. Het onderzoek van de Erasmus Universiteit dat diende als fundament voor de afschaffing van de dividendbelasting, blijkt te zijn gefinancierd door Shell.

Ook de werkgeversorganisatie VNO-NCW, Unilever, AkzoNobel, DSM en Philips blijken directe opdrachtgevers te zijn geweest voor het onderzoek dat aan de basis stond van het cadeautje van het Kabinet Rutte-III aan de allerrijksten.