Home Nieuws Humeyra stapte vorige week nog naar de politie na dreigfoto met vuurwapens...

Humeyra stapte vorige week nog naar de politie na dreigfoto met vuurwapens van haar moordenaar

De 16-jarige Humeyra uit Rotterdam, die na jarenlang gestalkt te zijn, werd doodgeschoten door de gewelddadige stalker Bekir E, stapte vorige week nog naar de politie met een foto die Bekir haar stuurde. Op de foto poseert Bekir E. met twee vuurwapens in zijn hand. Een impliciete doodsbedreiging aan het adres van het meisje.

Advertentie

Één van de vuurwapens waarmee Bekir op de foto staat, zou zijn aangetroffen in de auto van de moordverdachte bij zijn arrestatie. Dat meldt De Telegraaf op basis van politiebronnen.

Humeyra deed meermaals aangifte van bedreiging en stalking door Bekir, zo ook vorige week nadat ze de dreigende foto had ontvangen. Haar afspraak stond afgelopen maandag gepland, maar drie kwartier voor die afspraak schoot haar gewelddadige stalker haar dood bij het Designcollege in Rotterdam.

Bekir E. werd afgelopen zomer nog veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf en een contactverbod. Ook stond hij onder toezicht van reclassering.

Donderdagmiddag na het middaggebed, rond 12.47 uur, in de Rotterdamse Mevlana moskee wordt het uitvaartgebed van Humeyra Ergincali gehouden.