Home Nieuws Humeyra deed vorige week opnieuw aangifte van stalking door Bekir E.

Humeyra deed vorige week opnieuw aangifte van stalking door Bekir E.

Humeyra Oz, het 16-jarig meisje dat dinsdagmiddag werd doodgeschoten voor het Designcollege in Rotterdam door de gewelddadige stalker Bekir E., had dinsdagmiddag om 14.00 uur een afspraak op het politiebureau vanwege het aanhoudende stalkgedrag van de eerder veroordeelde Bekir.

Advertentie

De 31-jarige Bekir E. is al meermaals veroordeeld voor uiteenlopende geweldsmisdrijven tegen meerdere personen. Afgelopen zomer nog zou Bekir E. veroordeeld zijn voor het bedreigen en mishandelen van zijn 16-jarige slachtoffer. De 16-jarige Humeyra had uitgerekend dinsdag een afspraak bij de politie staan voor stalking door Bekir E, die haar drie kwartier voor die afspraak doodschoot.

Bekir E. werd afgelopen zomer nog veroordeeld voor bedreiging en mishandeling en kreeg een voorwaardelijke en onvoorwaardelijke celstraf opgelegd. Ook stond hij onder toezicht van reclassering en had hij een contactverbod. Uitgerekend vorige week deed Humeyra opnieuw aangifte tegen Bekir en zou dinsdag om 14.00 uur bij de politie gaan praten daarover.

Volgens de politie zouden er in de auto van Bekir E. mogelijk ook andere mensen hebben gezeten. De politie zoekt nu getuigen die de auto hebben zien rijden en naar camerabeelden van de auto voor en na de schietpartij.

Bron:NOS