Home Nieuws Humeyra deed meermaals aangifte tegen Bekir E. wegens stalken

Humeyra deed meermaals aangifte tegen Bekir E. wegens stalken

Na de moord op de 16-jarige scholiere Humeyra op het Designcollege in Rotterdam komt steeds meer informatie naar buiten over de dader Bekir E. en de aard van de relatie tussen de twee. Humeyra zou al maandenlang gestalkt worden door Bekir E.. Vorige week deed Humeyra ook al aangifte tegen de 31-jarige man.

Advertentie

Volgens het AD zouden verschillende bronnen en medeleerlingen van Humeyra verklaard hebben dat het meisje tot drie keer aangifte hebben gedaan tegen haar stalker Bekir E. vanwege bedreigingen. Omdat Bekir niet stopte met zijn stalkgedrag zou Humeyra voor haar eigen veiligheid dagelijks door haar vader naar school zijn gebracht. Volgens verklaringen van medeleerlingen zouden ook leraren op de hoogte zijn van het stalken door Bekir E. Bekir was geen onbekende van politie en justitie en stond nog onder toezicht van reclassering na een veroordeling afgelopen zomer. Woensdag werd duidelijk dat Bekir is veroordeeld voor bedreiging en mishandeling aan het adres van Humeyra. Bekir kreeg een contactverbod en een celstraf opgelegd en stond onder toezicht van reclassering.

Smaad en laster

Het obsessieve gestalk van Bekir kreeg ook gestalte in het verspreiden van smaad en laster op Facebook. In besloten Facebookgroepen zoals Turken Bijeen plaatste Bekir via een nepaccount nare berichten over Humeyra waarin ze beschuldigd werd van diefstal. Het beheer van de groepen verwijderde die berichten, tot ongenoegen van Bekir.

Op school en bij de familie van de overleden Humeyra heerst grote verslagenheid door het verlies. Ook op sociale media heerst ongeloof en reageren mensen vol afschuw op de gruwelijke moord.

Humeyra deed vorige week opnieuw aangifte van stalking door Bekir E.