Home Nieuws Huffington Post plaatst voortaan disclaimer “Racist” onder artikelen over Trump

Huffington Post plaatst voortaan disclaimer “Racist” onder artikelen over Trump

Foto (Archief) / Donald Trump

De Amerikaanse online krant The Huffington Post is begonnen met het gebruiken van disclaimers onderaan artikelen die over de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump gaan. Daarin wordt Trump een racist, een leugenaar en een xenofoob genoemd en worden lezers eraan herinnerd dat hij voorstelde om alle moslims de toegang tot de Verenigde Staten te ontzeggen.

Advertentie

“Noot voor onze lezers: Donald Trump is een serieleugenaar, ongebreidelde xenofoob, racist, vrouwenhater, birther en een bullebak die herhaaldelijk heeft beloofd om alle moslims – 1,6 miljard gelovigen van een complete religie – te weigeren wanneer ze de VS willen betreden.”

Huffington Post introduceerde de disclaimer woensdagavond onder een artikel dat ging over een onenigheid tussen Trump en Fox News. Een woordvoerder van Huffington Post vertelde tegenover POLITICO dat de disclaimer voortaan onder alle berichten zullen worden geplaatst die betrekking hebben op Trump.

“Ja we zijn van plan om deze disclaimer onder alle toekomstige verhalen over Trump te plaatsen,” zei een woordvoerder. “Geen enkele andere kandidaat heeft opgeroepen tot het weigeren van 1.6 miljard moslims aan de grens! Als andere kandidaten ook met zo’n voorstel komen, dan gaan we ook disclaimers onder stukken plaatsen die over hen gaan”.

De Huffington Post worstelde aanvankelijk over hoe er om moest worden gegaan met de verkiezingscampagne van Trump. Afgelopen zomer kondigde men aan dat het de verhalen over Trump in de entertainment-sectie zou publiceren in plaats van onder politiek. Deze houding bleek onhoudbaar nadat al snel duidelijk werd dat Trump de Republikeinse front-runner ging worden. In december werd de Huffington Post gedwongen om koers te wijzigen en Trump te verslaan als een serieuze presidentskandidaat.

De Huffington Post staat bekend als liberaal medium en trok in 2014 volgens het NRC Handelsblad in totaal 207 miljoen unieke bezoekers per maand. Wereldwijd is de Huffington Post volgens Alexa de 134e meest populaire website. Daarmee is de website populairder dan de website van The Guardian (166), Forbes (173), Foxnews (204) en de Washington Post (209).

Onduidelijk is of Nederlandse media het voorbeeld van de Huffington Post zullen volgen in artikelen die betrekking hebben op de door zionisten gefinancierde extreemrechtse misantroop Geert Wilders en zijn haatbeweging, de PVV. De alleenheerser van de extreemrechtse partij wordt met de dag extremer in zijn uitingen naar moslims en de islam toe. Terwijl de zorgen in de moslimgemeenschap toenemen voor een herhaling van de jodenvervolging in Nederland, dit keer gericht op moslims, lijken politici en journalisten verstijfd van onkunde. Zo pleitte de Nazistische geestesbroeder van Donald Trump vandaag voor het verbannen van islam van de aardbol, een retoriek die velen herinnert aan Nazi-propaganda tegen het jodendom.