Home Nieuws HRW-directeur Kenneth Roth verwijdert leugenachtige Tweet na kritiek

HRW-directeur Kenneth Roth verwijdert leugenachtige Tweet na kritiek

De directeur van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW), Kenneth Roth, heeft zijn leugenachtige Tweet over Turkije verwijderd na een storm van kritiek.

Advertentie

Kenneth Roth Tweette zondag onder een foto van een verwoest gebouw “Nee, dit is niet Aleppo. Dit is wat Erdogan’s Turkije de Koerdische stad Diyarbakir (en andere steden) heeft aangedaan“. De foto die Roth naar zijn 190.000 volgers Tweette was weliswaar genomen in Diyarbakir’s Baglar district, maar was van een gebouw dat werd verwoest door een bomaanslag van de terreurbeweging PKK/TAK. Bij die terreuraanslag kwamen 12 mensen, waaronder 8 burgers, om het leven, en raakten 100 mensen gewond.

Veel Turken verwijten de HRW-directeur te eenzijdig naar Turkije te kijken. Daar waar hij zeer kritisch is over de Turkse regering, spreekt hij met zalvende of verzachtende woorden over de gewapende terreurgroep PKK en aanverwante organisaties.

Roth heeft zijn leugenachtige tweet na veel kritiek verwijderd, maar heeft nog geen excuses aangeboden voor de fout. Roth is sinds 1993 directeur van HRW, die wereldwijd in meer dan 80 landen actief is.