Home Nieuws AD-Hoofdredacteur Nijenhuis maakt fikse uitglijder: “We kunnen ook Wilders premier maken”

AD-Hoofdredacteur Nijenhuis maakt fikse uitglijder: “We kunnen ook Wilders premier maken”

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis, maakte onlangs een fikse uitglijder en gaf in een interview met NTR toe dat hij de VVD heeft gedreigd om PVV-kopstuk Geert Wilders premier te maken. Nijenhuis deed zijn uitlatingen in een interview met Myrthe Hilkens voor het programma What the Hague.

Nijenhuis zegt dat hij Rutte heeft gemaild toen deze een groot interview aan de Telegraaf had gegeven en schreef in zijn mail aan Rutte:
Je staat in de verkeerde krant. Je staat weer in een Amsterdamse krant, in een krant van rancuneus Nederland. Wij zijn de krant van heel Nederland en de keer erna stond ie bij ons.”

Advertentie

Hilkens vraagt daarop of hij dealt met partijen om tot zo’n moment te komen. Nijenhuis reageert dat hij in een opwelling Rutte heeft gebeld en heeft gedreigd met Wilders premier te maken: “Ik heb in een opwelling, he ik werd toen gebeld, en toen zei ik in een opwelling ‘luister eens we kunnen ook Wilders premier maken als je dat wilt he, dus je doet het via ons voortaan’“. Nijenhuis beseft op dat moment waarschijnlijk dat hij zijn mond heeft voorbij gepraat over de controle die hij denkt uit te oefenen over de lezers van het Algemeen Dagblad en zegt dan “Ja, misschien moet je dit niet onthullen, maar dit is wel een beetje hoe het gaat“.

Nijenhuis vervolgt: “Mijn belang is, ik heb bijna 1 miljoen lezers en ik wil dat de politici in hun krant staan en dat je niet moet horen dat ze ergens anders staan. De boodschap van politici moet ik zo goed mogelijk overbrengen, daar hoef ik ze niet verder over door te zagen, maar het moet wel bij ons.”

Het fragment werd maandagavond ook uitgezonden bij Pauw en Jinek waar premier Rutte te gast was. Rutte liet weten dat hij de uitspraak nogal hooghartig vindt en zei “Ik heb nieuws: dat doen de kiezers in Nederland“.

Het fragment van Nijenhuis doet denken aan de onthullingen van oud NOS-medewerker Monshouwer over hoe het nieuws dat we voorgekauwd krijgen pro-VS, pro-NAVO (lobby), pro-Europa (lobby), anti-Sovjet (lobby), militaristisch (lobby) en pro-Israël is.