Home Nieuws Honderden Zweden veroordelen aanslag op moskee

Honderden Zweden veroordelen aanslag op moskee

Enkele honderden mensen betoogden in de Zweedse stad Eskilstuna en veroordeelden daarmee de aanslag op een moskee op eerste kerstdag, waarbij vijf mensen gewond raakten. Daarmee maken de Zweden een statement tegen de toenemende invloed van extreemrechts in het land. Dat meldt islamophobiawatch.

Advertentie

Er werd op vrijdag een brandbom naar binnen gegooid door een gesloten raam van de moskee in de Zweedse stad, terwijl 70 gelovigen op dat moment in de moskee aan het bidden waren. Vijf van hen raakten gewond.

Enkele honderden mensen gaven gehoor aan een oproep op de Facebookpagina “Samen voor Eskilstuna” om steun te betuigen aan de getroffenen en de aanslag te veroordelen. “Zij verzamelden zich buiten de afgebrande moskee om een boodschap van vriendschap af te geven”, aldus politiewoordvoerder Roland Lindqvist.

Volgens de politie werden de ramen van een andere moskee op donderdagnacht ook ingegooid, hoewel de autoriteiten niet konden bevestigen of de twee aanvallen aan elkaar gelinkt zijn.

De Premier van Zweden, Stefan Löfven, hekelde het ‘haatdragende geweld “. “We zullen nooit dit soort misdaad tolereren. Degenen die hun religie willen praktiseren moeten het recht behouden om dit te kunnen blijven doen”, verklaarde hij tegenover een radiostation.

Eskilstuna1

Eskilstuna2

Eskilstuna3

Eskilstuna4

Eskilstuna6