Home Nieuws Honderden burgerdoden door Amerikaanse luchtaanvallen, onder hen jonge kinderen en vrouwen

Honderden burgerdoden door Amerikaanse luchtaanvallen, onder hen jonge kinderen en vrouwen

Tussen 10 en 15 november, zijn volgens Airwars tot 251 burgerdoden gevallen bij Amerikaanse bombardementen in Syrië. De Amerikanen ontkennen dat ze burgerdoden maken, maar beelden uit de regio spreken dat verhaal tegen.

Advertentie

De Amerikaanse luchtaanvallen concentreren zich vooral rondom de plaats Hajin, waar de laatste gebieden in handen van ISIS-terroristen zich bevinden. In de gebieden die nu worden gebombardeerd door de Amerikanen wonen echter ook burgers, veelal gezinnen met kinderen.

Hoewel de VS bij monde van Brett McGurk ontkent dat er burgerdoden zijn gevallen bij Amerikaanse bombardementen, valt uit getuigenverslagen en foto- en beeldmateriaal op te maken dat de schattingen van burgerdoden variëren van (lage schattingen) 88 tot 251, waarvan alleen nog de 10 tot 26 burgerdoden bij Hajin op 10 november niet bevestigd konden worden.

Bij hernieuwde luchtaanvallen op 17 november zouden nog eens 40 burgers, waaronder 17 kinderen en 12 vrouwen om het leven zijn gekomen. Beelden uit de regio bevestigen dat er onder de doden ook jonge kinderen en baby’s zijn.