Home Nieuws “Homostel deelde bij vermeende mishandeling zelf eerste klap uit, geen sprake van...

“Homostel deelde bij vermeende mishandeling zelf eerste klap uit, geen sprake van groepje Marokkanen”

Het homostel uit Arnhem dat afgelopen weekend is mishandeld, heeft zelf de eerste klap uitgedeeld. Dat zegt de advocaat van één van de verdachten, Gerald Roethof maandag bij Pauw. Er is grote ophef ontstaan nadat het stel met hun verhaal naar buiten kwam.

Advertentie

Volgens advocaat Roethof kwam het groepje vrienden, waarvan zijn cliënt deel uitmaakte, het stel op de Nelson Mandelabrug in Arnhem tegen. Roethof zegt dat het stel dronken overkwam op zijn cliënt.

Tussen het stel en het groepje jongens ontstond een woordenwisseling, met heen en weer gescheld. “Mijn cliënt is door een van de jongens geslagen en hij heeft daar vervolgens op gereageerd. Het had niets met zijn geaardheid te maken,” zei Roethof.

Ook zou er geen sprake zijn van een betonschaar waarmee geslagen is. Zijn cliënt zou wel een klap hebben uitgedeeld, maar niet met een betonschaar.

Diverse media meldden in en na het weekend dat de daders zouden bestaan uit een groep Marokkanen. Ook dat ontkent de advocaat. Het zou gaan om een divers gezelschap van vier jongens. Een gezelschap dat past binnen de huidige tijdsgeest volgens Roethof, bestaande uit een jongen met blond haar en blauwe ogen, een Turkse jongen, een Marokkaanse jongen. Zijn cliënt, een 16-jarige jongen, die zich vrijwillig bij de politie heeft gemeld, zegt ook aangifte te gaan doen van mishandeling. “Hij is aangevallen en daarna mishandeld. Zelf had hij een tand door de lip,” zegt zijn advocaat.