Home Opinie Hoe een poldermoslima met 7 Tweets redacties in hun hemd zette

Hoe een poldermoslima met 7 Tweets redacties in hun hemd zette

We kennen allemaal inmiddels Safa Tweets wel, de anonieme poldermoslima, die menig Nederlandse journalist de stuipen op het lijf jaagt met -jawel- FEITEN. Meer dan eens wordt ze er ook nog eens voor geblockt door mensen die zich voordoen als journalist maar in wezen uit zijn op een politieke aardverschuiving in het westen.

Advertentie

Het ging de afgelopen dagen veel over het Boerkini-verbod in Frankrijk in de Nederlandse media, mede ook door ene Kleis Jager, waarvan wij aanvankelijk dachten dat het om een parodie-account ging, die zegt dat hij redacteur is voor de Trouw. Kleis was één van de vele betaalde intriganten journalisten die zich de extreemrechtse semantiek hebben toegeëigend. Zo was er in één van zijn tweets te lezen dat “Boerkini-dragers niet wilden zwemmen” -HOHO NEENEE-, ZE “waren uit op een conflict”, want dat was “de strategie van de culturele jihad” volgens hem.

In een andere krant die de naam Der Stürmer De Volkskrant draagt, mocht zelfs een zelfverklaard expert, die niet bekend is in Turkse kringen vanwege zijn grote liefde voor het Turkse nationale voetbalelftal en zijn steun aan onderdrukte moslims, betogen dat niet het boerkini-verbod, maar de boerkini zelf een vorm van onderdrukking was. Een column waarin de onwaarheden uit hun voegen barsten en de krant zelfs ongeschikt maakt om nog langer te dienen als kattenbakbodem.

En dan zijn daar ineens de Tweets van Safa, onze duider des Vaderlands. Safa doet in maar liefst zeven Tweets waar bijna alle grote redacties in Nederland niet toe in staat zijn gebleken: Feiten brengen in heldere en verstaanbare taal. Dat het schaamrood deze lelieblanke redacties op de kaken staat, daar moet u niet van uitgaan. Maar misschien kunnen we de lezers van deze kranten overtuigen om de verantwoordelijken van de desinformatie en de volksmennerij op het matje te roepen en indien nodig hun abonnementen op te zeggen. Ze stoken immers het vuur op tot gevaarlijke hoogtes en zorgen voor een verhoogde sfeer van moslimhaat en xenofobie. Leest u zelf de nuance die Safa biedt, als een frisse wind in een dorre woestijn.