Home Nieuws Historisch! Sadiq Khan wordt allereerste islamitische burgemeester van Londen

Historisch! Sadiq Khan wordt allereerste islamitische burgemeester van Londen

De allereerste islamitische burgemeester van Londen, labourkandidaat Sadiq Khan, is volgens Britse media zo goed als zeker.

Advertentie

Volgens Britse Media is de labourkandidaat Sadiq Khan op weg naar een ruime overwinning om burgemeester van Londen te worden. De Londenaren kiezen daarmee voor een socialistische burgemeester. Londen wordt met de verkiezing van Khan de eerste Europese hoofdstad met een islamitische bestuurder.

LBC meldt dat het nu mathematisch onmogelijk is dat de opponent van Khan, Zac Goldsmith, de race om het burgemeesterschap nog kan winnen.

Sadiq Khan is de zoon van een Pakistaanse buschauffeur die opgegroeid is in sociale woningbouw in Zuid-Londen samen met zijn acht broers en zussen, terwijl zijn conservatieve rivaal, Zac Goldsmith, is opgeleid aan het prestigieuze Eton College en de zoon is van een miljardair, uit een klasse van regenten uit de vorige eeuw.

Sadiq Khan werd bejubeld door zijn overwinning op Goldsmith, maar wordt ook bekritiseerd vanwege het feit dat hij zich gekeerd heeft tegen BDS, de boycotbeweging voor Palestina die langs de weg van boycot, Israël wil dwingen haar verplichtingen na te komen aan het Palestijnse volk volgens het internationaal recht.

De ogen zijn anderzijds ook gericht op de bekende journaliste Katie Hopkins, die aangaf uit protest naakt door Regent Street te rennen met een worst in haar achterste als Sadiq Khan de nieuwe burgemeester van Londen wordt.

Vorig artikelTurkije na Amerika grootste exporteur TV-series ter wereld
Volgend artikelVijf jaar cel voor onthullen staatsgeheimen