Home Nieuws “Hij zat aan de crack, aan de coke. Wij staan hier naast...

“Hij zat aan de crack, aan de coke. Wij staan hier naast een moskee en zijn ook tegen hem”

Mensen die Gökmen T. van dichtbij meemaakten, inclusief één van zijn slachtoffers, geven aan dat de man alle kanten uit radicaliseerde. Zo kon het zijn dat hij van tijd tot tijd religieuze vroomheid propageerde en de andere dag dronken en onder invloed van drugs over straat zwalkte. De vrouw die door hem verkracht werd, noemt hem een drugsverslaafde psychopaat. De vader van Gökmen zegt dat hij al 11 jaar niet met zijn zoon spreekt en zijn straf moet uitzitten als hij het heeft gedaan.

Één van de geïnterviewden bij de NOS, een ex-collega van de schutter, herinnert Gökmen als iemand die zich asociaal en zich niet als een normaal mens gedroeg. Ook stond hij erom bekend veel ruzie te maken in Kanaleneiland.

Een andere bekende van Gökmen T. zegt “Ik weet zeker 100%. Hij zat ook aan de crack enzo. Coke… wij zijn nu naast de moskee. Wij zijn ook tegen hem. Zulke mensen zijn we altijd tegen.”

T. stond begin deze maand terecht voor een verkrachting uit 2017. Zijn slachtoffer, de 47-jarige Angelique verklaart tegenover het AD dat zijn daad waarschijnlijk niets met het geloof te maken heeft. “Hij is gewoon knettergek, drugsgebruiker, noem maar op. Ik heb de politie al vaker gewaarschuwd. Hij is geen terrorist, maar een psychopaat,” aldus Angelique.

De vader van Gökmen verklaart tegenover Turkse media dat hij al elf jaar niet meer met zijn zoon spreekt. “Ik heb al elf jaar geen dialoog met mijn zoon, we praten niet. Als hij het heeft gedaan, moet hij zijn verdiende straf krijgen. Het is iemand die ik al sinds 2008 niet meer spreek. Ik weet niet in wat voor psychologische toestand iemand op zo’n moment verkeert. Je kunt je eigen kind waarmee je in één huis hebt gewoond niet meer herinneren. Niemand heeft het recht om andermans leven te nemen,” aldus Mehmet Tanis.

Dader schietpartij Utrecht richtte zich op een vrouw